nieuwsbrief
Geef u op!
zoeken
Zoeken!

Richard Velthorst
Therapeutische massages & pijnbestrijding
TCM praktijk voor Acupunctuur, TuiNa & Kruiden.

Doctor Huber Noodtstraat 32
7001 DX Doetinchem

T: 0314 34 52 03  
M: 06 25000513
E: info@richardvelthorst.nl
I: www.richardvelthorst.nl

kvk-nummer: 09196434
AGB-praktijk: 90-(0)17069
AGB-code: 90037694 
Zhong reg.nr.: 2014024
NGS nr.: 450356

Massages voor bedrijven

foto's

waarom een stoelmassage

Een Tuina Stoelmassage is het perfecte gebaar voor bedrijven die betrokken zijn bij het welzijn van hun medewerkers en het beste met hen voor hebben. Werknemers waarderen die positieve en persoonlijke aandacht enorm. Dit komt de werksfeer ten goede en het ziekteverzuim neemt meetbaar af, blijkt uit diverse onderzoeken. Daarom wordt een stoelmassage bij bedrijven steeds vaker ingezet bij RSI-preventie en stresspreventie programma’s.

En wat zeker niet onbelangrijk is: het levert u als bedrijf geld op! Niets is zo duur als een zieke werknemer. De kosten kunnen zijn al gauw € 250 per dag, dat kost een jaar lang stoelmassage eens in de maand ook.

Fiscale voordelen

Omdat de werkgever een gediplomeerde stoelmasseur contracteert en betaalt en dus afnemer is van de prestaties, heeft hij om die reden, op grond van artikel 15 van de Wet op de omzetbelasting 1968, recht op aftrek van voorbelasting.
Deze voorbelasting betreft de 19% b.t.w. die over de diensten van de stoelmasseur en de eventuele reiskostendeclaratie betaald wordt.
Ten tweede kan de opdrachtgever het gehele factuurbedrag excl. de b.t.w. (want die heeft hij al teruggekregen) als bedrijfskosten opvoeren.
Zodoende betaalt hij/zij minder inkomstenbelasting.

Bovenstaande is overigens alleen aftrekbaar onder de volgende condities:
1. De opdrachtgever heeft de stoelmassage in een ARBO-plan staan waarin duidelijk gemaakt wordt dat dit een positieve uitwerking heeft op de werknemer
2. De massages dienen onder werktijd plaats te vinden
3. De werknemer betaald geen eigen bijdrage

Wilt u verdere informatie of een prijsopgave op maat voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op!

© 2009 Richard Velthorst. Alle rechten voorbehouden.