nieuwsbrief
Geef u op!
zoeken
Zoeken!

Richard Velthorst
Therapeutische massages & pijnbestrijding
TCM praktijk voor Acupunctuur, TuiNa & Kruiden.

Doctor Huber Noodtstraat 32
7001 DX Doetinchem

T: 0314 34 52 03  
M: 06 25000513
E: info@richardvelthorst.nl
I: www.richardvelthorst.nl

kvk-nummer: 09196434
AGB-praktijk: 90-(0)17069
AGB-code: 90037694 
Zhong reg.nr.: 2014024
NGS nr.: 450356

Medical Taping

Medical Taping

Een nieuwe methode op tape-gebied: Medical Taping ook bekend als Kinesio Taping, Cure taping, Leuko Taping of Elastisch Tapen. Deze methode is de revolutie op het gebied van funcioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie. Bij deze functionele aanpak wordt een neuroreflectoire mechanisme gecombineerd met mechanische sturing. Kinesio Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportmasseurs/verzorgers.

Sneller weer in beweging en versnelling van het herstelproces: Meteen na het tapen wordt vermindering van pijn en meer bewegingsvrijheid ervaren. Doelstelling is het vergroten van de bewegingsvrijheid waardoor de cliënt toegankelijker is voor oefeningen.
De liftende werking van Kinesio Tape stimuleert de afvoer van oedeem, en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. Dit betekent versnelling van het herstelproces en verkorting van de blessuretijd en ziekte verzuim.

Kinesio Tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. Het is een speciaal soort textiel, geweven als de huid, grote rekbaarheid, lucht en vocht doorlatend en vochtbestendig.
De tape blijft op handen en voeten 1-2 dagen zitten en op de rest van het lichaam 3-4 dagen. Omdat de tape vochtbestendig is, is douchen en zwemmen mogelijk. De tape krimpt met 10% als het is aangebracht (shrink & lift). De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter. Wij maken gebruik van Dream K tape. Dit is tot nu de de enige tape die latex vrij is.

© 2009 Richard Velthorst. Alle rechten voorbehouden.