nieuwsbrief
Geef u op!
zoeken
Zoeken!

Richard Velthorst
Therapeutische massages & pijnbestrijding
TCM praktijk voor Acupunctuur, TuiNa & Kruiden.

Doctor Huber Noodtstraat 32
7001 DX Doetinchem

T: 0314 34 52 03  
M: 06 25000513
E: info@richardvelthorst.nl
I: www.richardvelthorst.nl

kvk-nummer: 09196434
AGB-praktijk: 90-(0)17069
AGB-code: 90037694 
Zhong reg.nr.: 2014024
NGS nr.: 450356

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur is een niet-operatieve manier om de symptomen van veroudering tegen te gaan.

De behandelingen staan in het teken om de huid te vitaliseren en de rimpels en andere tekenen van het ouder worden tegen te gaan. Geheel volgens de principes van de Chinese Geneeskunde. Dat wil zeggen  dat het hele lichaam erbij betrokken is. De organen, meridianen en substanties zoals vocht en bloed hebben met dit proces te maken. 
“De wet van Yin en Yang is de natuurlijke volgorde van het universum, het fundament van alles, de moeder van alle veranderingen en de wortel van leven en dood.”
Yin en Yang zijn de twee tegenovergestelden partijen in elk object, persoon of natuurlijk verschijnsel. Yin en Yang zijn continu in een staat van dynamische balans, door exces of leegt van 1 van beide zal er een onbalans zijn.
In de Chinese geneeskunde is een onbalans van Yin en Yang de veroorzaker van ziekte. Het ouder worden is geen pathologie maar een cyclische verandering. Acne bijvoorbeeld komt veel bij jongeren voor omdat Yang dan de bovenliggende partij is en dit te zien is op de huid. Bij een Yin leegte zal je een droge huid aan treffen.
Een aantal eigenschappen van Yin zijn koude, passief, vocht en damp, vast ,samentrekken, voeden en substantie. De tegenovergestelde aantal eigenschappen Yang zijn hitte, actief, droogte, leeg, dalen, verspreiden, beschermen en functie.
Een disbalans in Yin en Yang zal dus problemen veroorzaken in gehele systeem van het menselijke lichaam. Dit komt tot uiting in de huid, daar de huid de spiegel van het innerlijke is.

De behandelingen worden uitgevoerd door Richard Velthorst, gediplomeerd acupuncturist. Daarnaast zal Christel Schutte, al ruim 25 jaar ervaring in huidverbetering, zorg dragen voor ondersteuning in het vast stellen van de juiste behandeling, advies en nabehandeling.

© 2009 Richard Velthorst. Alle rechten voorbehouden.