Skip to content

Therapeutische massage

In de hier onderstaande massages en therapieën heeft Richard Velthorst zich geschoold en gediplomeerd. Iedere therapie heeft zijn eigen invalshoek, theorie en kijk op een klacht. In de praktijk gaat het zo dat er niet uit 1 behandelingsvorm wordt gekozen maar dat de behandeling bestaat uit een “mengelmoes” van technieken uit diverse therapieën,  die samen een therapeutische massage vormen. Met als gedachte dat het niet 1 behandeling is die alle klachten doet verdwijnen.

Behandelingen & therapieën

Sportmassages

De sportmassage richt zich op de verbetering en het onderhouden van de conditie van de spieren. Bij de sportmassage oefent de masseur wat meer druk op het lichaam uit dan tijdens een ontspanningsmassage.

Medical taping

Medical taping is ook bekend als Kinesio-taping, Cure-taping, Leuko-taping of Elastisch-tapen. Deze methode is dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie.

Triggerpoint-therapie

Bij triggerpoint-therapie bestaat de behandeling uit het opsporen en behandelen van de zogenaamde triggerpoints die de klacht veroorzaken. Triggerpoints zijn een soort ophopingen in de spieren die pijnklachten kunnen veroorzaken. De behandeling vindt plaats in combinatie met een sportmassage om de doorbloeding nog meer te stimuleren.

APS-therapie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS-therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS-apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. Het APS-apparaat geeft een microstroomsignaal af aan het lichaam om zo het lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.

Hot stone-massage

Hot stone-masssage staat in de traditie van massagetechnieken uit het Verre Oosten bekend als een ultieme ‘verwenbelevenis’. Het hele lichaam, van de huid tot in de zintuigen, komt tot ontspanning. Het masseren vindt plaats met behulp van warme stenen en heerlijke verwarmde natuurlijke olie.

Dorn-therapie

Dorn-therapie is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

Breuss-massage

Dit is een tussenwervelschijf-massage, ontwikkeld door Rudolf Breuss. Deze Breuss-massage is voortgekomen als aanvulling op de Dorn-therapie. Breuss stelde vast dat zijn massagetechniek zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.