Skip to content

Breuss-massage

Wat is Breuss-massage?

Dit is een tussenwervelschijf-massage, ontwikkeld door Rudolf Breuss. Deze Breuss-massage is voortgekomen als aanvulling op de Dorn-therapie. Breuss stelde vast dat zijn massagetechniek zich heel goed laat combineren met de Dorn-therapie.

De Breus-massage is een zeer ontspannende en doelgerichte wervelkolommassage met een diepe energetische doorwerking. Door met aangepaste druk de wervelkolom in de lengterichting te masseren, worden de tussenwervelschijven iets opgerekt. Dit komt de doorbloeding ten goede.

Deze massage biedt Richard Velthorst eventueel in combinatie met de Dorn-therapie of een sportmassage aan.

Wat is de werking van een Breus-massage?

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.

Waarbij helpt een Breus-massage?

Hiermee zijn veel tussenwervelkolomproblemen, zoals ischias en hernia, ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen – ook op hoge leeftijd – steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die zijn te stimuleren zodat ze weer verbeteren en regenereren. Bij osteoporose of pijn moet de massage heel voorzichtig worden toegepast; de massage mag niet pijnlijk zijn.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. De Breuss-massage is ook na de Dorn-behandeling te geven om de wervelkolom nog meer te strekken.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl