Skip to content

Medical taping

Medical taping is ook bekend als Kinesio-taping, Cure-taping, Leuko-taping of Elastisch-tapen. Deze methode is dé revolutie op het gebied van functioneel tapen. Het is gebaseerd op principes uit de fysiotherapie, kinesiologie en osteopathie.

Kinesio-tape is anders dan standaard sporttape. Door de specifieke samenstelling, het materiaal en de fabricage heeft de tape een aantal unieke eigenschappen. De tape is gemaakt van een speciaal soort textiel, geweven als de huid, met een grote rekbaarheid, lucht- en vocht doorlatend en vochtbestendig.

Deze tape blijft 1 tot 2 dagen op handen en voeten zitten en 3 tot 4 dagen op de rest van het lichaam. Omdat de tape vochtbestendig is, is douchen en zwemmen mogelijk. De tape krimpt met 10% nadat het is aangebracht. De tape is gemakkelijk weer te verwijderen van de huid en laat geen lijmsporen achter. Richard gebruikt Dream K-tape. Dit is -tot nu toe- de enige tape die latexvrij is.

Wat is de werking van medical taping?

Kinesio taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar onderdeel bij de actieve therapeutische aanpak. De methode wordt wereldwijd succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportmasseurs/verzorgers. Meteen na het tapen vermindert de pijn en ervaart u meer bewegingsvrijheid. De liftende werking van Kinesio-tape stimuleert de afvoer van oedeem (vocht), en zorgt voor druk- en pijnvermindering in de weefsels. Dit betekent versnelling van het herstelproces en verkorting van de blessuretijd en ziekteverzuim.

Waarbij helpt medical taping?

Los van de pijndempende en spierondersteunende werking, kan medical taping ook een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van gewrichten. Het kan bovendien bloed- en lymfeafvoer stimuleren of de spiertonus beïnvloeden. Ook zijn er speciale technieken om de klachten bij hooikoorts en allergieën te verminderen.

Richard Velthorst zet medical taping vaak in bij ribkneuzingen. Mensen die hier bekend mee zijn, weten hoe pijnlijk dit is. Zelfs bij het glimlachen, kunt u vergaan van de pijn. Een bezoek aan een arts is vaak teleurstellend omdat het uit zichzelf moet genezen. Medical taping biedt enorme pijnverlichting; mensen durven zelfs weer te hoesten.

Medical taping wordt ingezet bij:

Herstelondersteuning bij (sport)blessures aan spieren, pezen en gewrichten, bloed en lymfe afvoer, verlichting van een allergie en hooikoortsklachten, ribkneuzingen.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl