Skip to content

Dorn-therapie

Dorn-therapie is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.

Deze Dorn-therapie vindt zijn oorsprong in Duitsland waar het al heel lang een bewezen en zeer veel toegepaste behandelwijze is. Het uitgangspunt van de Dorn-methode is het beenlengteverschil, waardoor vaak een bekkenscheefstand ontstaat. Dat heeft weer een hele reeks klachten tot gevolg in het heiligbeen, heupen, knieën, voeten, nek maar ook darm- en blaasproblemen. Bij de Dorn-therapie wordt het langere been op een natuurlijke manier korter gemaakt.

Bij de Dorn-therapie is het uitgangspunt dat rugklachten vanuit een beenlengte verschil voortkomen. Deze therapie richt zich dan ook op alle grote gewrichten en speciaal de wervelkolom die op een prettige en natuurlijke wijze gemanipuleerd wordt.

Wat is de werking van Dorn-therapie?

Door middel van zachte, dynamische druk wordt geprobeerd om wervelscheefstand en beenlengteverschil op te heffen, dan wel te verbeteren.

In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-therapie een milde behandeling. Met de duimen drukt de behandelaar de wervels op een voorzichtige manier terug op hun plek. Deze correcties vinden plaats tijdens een dynamische beweging. De cliënt beweegt zich: hij pendelt met zijn been of arm of hij draait het hoofd naar links en rechts. De beweging houdt de spieren bezig en leidt ze als het ware af. Op deze manier kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken.

Het waarom van Dorntherapie?

Net als bij chiropraxie brengt de behandelaar bij de Dorn-therapie gewrichten en wervels in hun juiste positie terug. Daardoor verminderen of verdwijnen klachten. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, dit stimuleert de doorbloeding en maakt de spieren en gewrichten soepeler.

Voor wie biedt Dorn-therapie uitkomst?

Dorn-therapie is inzetbaar bij mensen met rug- en gewrichtsklachten. Het is bij uitstek geschikt voor mensen die niet ‘gekraakt’ willen of kunnen worden. Reumapatiënten zijn ook gebaat bij deze methode omdat het de spieren en gewrichten soepeler maakt.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl