Skip to content

Cellulite-behandeling met
vuur-cuppen

Wat is cellulite?

Met cellulite of sinaasappelhuid bedoelen ze in de cosmetische industrie een wat bobbelige structuur in de huid en het onderhuids bindweefsel. Het is geen ziekte en volkomen onschuldig. Verwar de benaming cellulite niet met de medische betekenis van ‘cellulitis’. Hiermee wordt een bacteriële infectie van het onderhuidse weefsel bedoeld.

Vooral vrouwen krijgen cellulite op dijen en billen, doordat bij hen enerzijds het vetweefsel voornamelijk onder de huid ligt en anderzijds door de cyclische hormoonveranderingen de bindweefselbanden in het vetweefsel meer of minder opzwellen en zo de laag met collageenbanden zichtbaar maken.

De oorzaak van cellulite is een combinatie van factoren waaronder levensstijl, dieet, gebrek aan lichaamsbeweging, hormonale veranderingen en ouder worden. Oestrogeen kan een van de veroorzakers van de gehate kuiltjes zijn.

Hoe helpt vuur-cuppen bij cellulite?

Door met de vacuüm gezogen cups masserende bewegingen te maken, ontstaat een diepe bindweefselmassage. Daardoor verbetert de doorbloeding in desbetreffende gebied. Afvalstoffen worden beter afgevoerd en in de huid ontstaat tot in de diepste lagen een stimulerende werking.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl