Skip to content

Wie is Richard Velthorst

Richard Velthorst Therapeutische massages & pijnbestrijding is sinds 2009 gevestigd aan de Doctor Huber Noodtstraat 32 in Doetinchem. Eigenaar en oprichter is Richard Velthorst.

Zijn praktijk voor therapeutische massages en Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is ontstaan vanuit schoonheidssalon en huidinstituut Christel, welke in hetzelfde pand te vinden is. Eigenaresse Christel Schutte zette haar partner op het spoor van de heilzame uitwerking van een massage op de mens.

Vanaf 2007 heeft Richard verschillende scholingen gevolgd gericht op massages en haar therapeutische uitwerking op het menselijke lichaam maar ook op het psychische vlak. Sportmassage, triggerpointtherapie, APS therapie, spinale segment massage, medical taping, Dorn-therapie en Breussmassage zijn een greep uit de opleidingen die Richard gevolgd heeft. Hij vertelt:

“Zit u goed in uw vel, dan voelt het lichaam ook goed en andersom. Vanuit deze gedachte ben ik de kant van de Chinese Geneeskunde op gegaan.”

Opleidingen en stages

In 2010 is Richard gestart met de opleiding klassieke acupunctuur en tuina. Onderdeel hiervan was een 3 weken durende stage in het Second People Hospital in Qing Dao, China. In 2013 is Richard afgestudeerd als acupuncturist en tuina-therapeut bij Academie Qing-Bai.

In september 2016 heeft Richard 2 jaar een HBO-opleiding Chinese kruiden gevolgd. Met als doel om zijn klanten aanvullend advies te geven over voeding en kruiden.

Daarnaast heeft hij in 2017 opnieuw de opleiding medische basiskennis afgerond. Dit maal volgens de nieuwe PLATO eindtermen, opgesteld door de zorgverzekeraars. Hierdoor is hij via beroepsvereniging Zhong geaccrediteerd door diverse zorgverzekeraars. Dit houdt in dat de TCG behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden, afhankelijk van het pakket dat u heeft en bij welke verzekeraar u verzekerd bent.

Om zijn kennis op peil te houden, volgt Richard regelmatig bij- en nascholingen die geaccrediteerd zijn door beroepsvereniging Zhong.

“Door mijn ervaring en scholingen op het gebied van sportmassage, triggerpoint-therapie en de Chinese geneeskunde, heb ik een gereedschapskist vol met therapieën, technieken en inzichten om bij veel klachten een goed inzicht te krijgen wat de oorzaak is en hoe ik deze kan behandelen.”

Zhong

Mijn praktijk is aangesloten bij Zhong, Nederlandse beroepsvereniging voor traditionele Chinese Geneeskunst.

“In mijn praktijk beoefen ik de Chinese Geneeskunde én westerse geneeskunde. Ik breng het beste uit deze twee werelden samen vanuit de hoofdgedachte om balans te verkrijgen.”

Contact

Wilt u weten wat Richard voor u kan betekenen?

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl