Skip to content

APS-therapie

Wat is APS-therapie

APS staat voor Actie Potentiaal Simulatie. APS-therapie is een revolutionaire therapie die met behulp van het APS-apparaat het lichaam stimuleert bij herstel, regeneratie en energie bevordering. Het APS-apparaat geeft een microstroomsignaal af aan het lichaam om zo het lichaamseigen actiepotentiaal op te wekken en lichaamsenergie vrij te maken.

Dit actiepotentiaal is een communicatiesignaal dat voorkomt in de zenuwcel. Telkens als er een actiepotentiaal wordt opgewekt, zal de zenuwcel zijn uitwisselingsprocessen met onder andere natrium en kalium starten. Hierdoor wordt de cel weer geactiveerd en zullen ook andere celprocessen die van belang zijn, volgen. Hierdoor raakt de zenuwcel weer beter getraind in zijn taak en zal beter presteren”: lichaamsprikkels / signalen worden beter doorgegeven.

Wat is het effect van APS-therapie?

Door de prikkeling van de actiepotentiaal treedt er een verbeterde cel-communicatie op waardoor er een toename van energie plaatsvindt in het lichaam. Deze energie komt voort uit de toename van ATP (Adenosinetrifosfaat) die door de behandeling met het APS-apparaat met factor 5 tot 8 keer wordt verhoogd. Deze extra energie benut het lichaam om cellen te laten herstellen en in balans te brengen. Bij verbruik van deze energie zorgt de lichaamseigen pijnstiller adenosine, die in gebonden vorm overblijft, voor extra pijnstilling.

Een ander positief effect van APS-therapie is terug te vinden in een versnelde afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Dit draagt bij aan minder pijn en een betere algehele gezondheid. Doordat gebruik te maken van een unieke vorm van microstroom heeft APS-therapie een sterk doordringbaar vermogen waardoor ook dieper gelegen gebieden in het lichaam goed te bereiken zijn. Hiermee onderscheidt APS-therapie zich ten opzichte van veel andere therapievormen.

Waarbij helpt APS-therapie?

APS-therapie is inzetbaar voor mensen met chronische en acute aandoeningen zoals ME (chronische vermoeidheidsklachten), MS (multiple sclerose), reuma, artritis, artrose, osteoporose, carpale tunnel syndroom, RSI-klachten, whiplash, spondylitis, spierspanningen, fibromyalgie, menstruatieklachten, maag en darmklachten, colititis, sportblessures, alle verstijvingen van het bewegingsapparaat, (lage)rugpijnen, gewrichtspijnen, spanningshoofdpijnen, jicht, dystrofie, achillespees en andere peesontstekingen, gordelroos, tennisarm en vele andere klachten.

APS-therapie is ook zeer goed te ondergaan tijdens een acupunctuurbehandeling.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl