Skip to content

Cosmetische acupunctuur

Wat is cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is een niet-operatieve manier om de symptomen van veroudering tegen te gaan. Met behulp van acupunctuur (het prikken van dunne naaldjes) en principes uit de Chinese geneeskunde wordt de huid gevitaliseerd: rimpels en andere tekenen van het ouder worden tegen gegaan.

Wat is de werking van cosmetische acupunctuur?

Bij deze Chinese geneeskunde is de wet van Yin en Yang het uitgangspunt. Yin en Yang zijn de twee tegenovergestelde partijen in elk object, natuurlijk verschijnsel en in de mens. Beide zijn continu in een staat van dynamische balans. Maar als er een disbalans ontstaat, veroorzaakt dit problemen in hele systeem van het menselijke lichaam. Dit komt tot uiting in de huid want de huid is de spiegel van het innerlijke.

De onbalans van Yin en Yang is de veroorzaker van ziekte. Het ouder worden van de huid, wordt daarom gezien als een cyclische verandering. Acne bijvoorbeeld komt veel bij jongeren voor omdat Yang dan de bovenliggende partij is: dit is terug te zien is op de huid. Is er te weinig Yin (Yin-leegte) dan is een droge huid zichtbaar.

Waarbij helpt cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur helpt bij huidproblemen zoals rimpels en verslapping van de huid. Door naalden te zetten in de probleemgebieden krijgt de doorbloeding en de energietoevoer een stimulans zodat de huid zich vernieuwt en verstevigt. Daarnaast zet de acupuncturist op bepaalde meridianen op het lichaam naalden om systemen, die bijvoorbeeld bloedaanmaak stimuleren, te activeren en versterken.

Ook bij andere huidproblemen is acupunctuur uitermate geschikt. De behandeling bij bijvoorbeeld acne zal er heel anders er uit zien dan bij rimpels. Hitte en een onbalans in yin en yang is vaak onderliggend het probleem bij acne. De behandeling is er dan op gericht om hitte te klaren en balans in yin en yang te herstellen. Hierbij zullen de naalden over het gehele lichaam geplaatst worden, behalve in het gezicht waar het probleem zich voor doet.

Andere huidproblemen die geschikt zijn om te behandelen met acupunctuur zijn acne, acne rosacea, eczeem, rimpels, verslapte huid, droge huid en littekens.

Samenwerking met Babor Doetinchem

De dry needling-behandeling wordt met name toegepast bij functiestoornissen van het houdings- en bewegingsapparaat. Klachten die goed te behandelen zijn met dry needling zijn bijvoorbeeld rug- en schouderpijn, armpijn (tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, RSI-achtige klachten), spanningshoofdpijn, migraine, kaak- en kiespijn, oorpijn, (uitstralende) beenpijnen en krampen.

De acupuncturist behandelt disbalans in het gehele menselijk systeem, de oorzaak van een veelheid aan fysieke en mentale klachten.

Waar dry needling wordt afgeraden bij zwangerschap, zeker in de eerste drie maanden, is een acupunctuurbehandeling prima te ondergaan door de zwangere. Sterker nog, het kan helpen zwangerschapsklachten te verminderen en steun geven bij de bevalling.

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl