Skip to content

Tuina

Wat is tuina?

Tuina (spreek uit: twiena) is een Chinese massagetechniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en betekent letterlijk: ‘duw en grijp’. Deze techniek is al zo’n 2200 jaar oud. De therapeut masseert door te duwen, kloppen en knijpen met vingers, handpalmen, vuisten en ellebogen.

Wat is de werking van tuina?

Tuina-massage heeft een prettige maar wel een zeer diepe werking tot in het spierweefsel, de botten en de pezen maar ook in het zenuwstelsel. Het vergroot uw veerkracht en weerstand, zorgt voor flexibiliteit en het verdwijnen van spanning, stagnaties en vermoeidheid. Wie zich regelmatig laat masseren op deze bovengenoemde (tuina) wijze, ervaart een positieve werking op het algehele welzijn. Dat wil zeggen: minder pijn, vermoeidheid en stress en meer energie, een sterker immuunsysteem en een energetische balans. Tuina werkt dus als pijnbestrijding maar ook ontspannend en preventief.

Waarbij helpt tuina?

Tuina helpt u om te ontspannen, geeft verlichting bij fysieke en emotionele klachten. Denk aan migraine, chronische pijn, spierspanningen, fibromyalgie, spier- en zenuwpijnen, rug- en nekklachten, slechte doorbloeding, spijsverteringsproblemen, stress en gewrichtsproblemen ( reuma en artrose).

Tuina-stoelmassage

Wat is een tuina-stoelmassage?

Bij deze stoelmassage worden de duw- en klopmassagetechnieken uit de tuina-therapie gebruikt op het hoofd, de rug, de nek, de schouders, de armen, de handen en de heupen.

Wat is de werking van een tuina-stoelmassage?

Het is effectieve manier om de bloedsomloop te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Dit zorgt voor een ontspannen en verfrist gevoel. Deze massage is een opkikker voor lichaam en geest.

Waarbij helpt tuina-stoelmassage?

Een tuina-stoelmassage helpt om de lichamelijke conditie te bevorderen en het voorkoming  van werkgerelateerde ziekten en klachten, zoals RSI en de symptomen van stress.

Tuina-stoelmassage voor bedrijven

Afspraak maken of vragen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op. Bel 0314 34 52 03 of mail info@richardvelthorst.nl